Bescherm Uw E-mails Met Antispam, Anti-phishing, SPF, DKIM en DMARC

In het huidige digitale landschap blijft e-mail een cruciaal communicatiemiddel voor organisaties. Het is echter ook een primair doelwit voor cyberaanvallen, waaronder phishing, spam en e-mailspoofing. Het benutten van geavanceerde beveiligingsfuncties via een betaalbare SaaS-oplossing kan de e-mailbeveiliging van uw organisatie aanzienlijk verbeteren en voldoen aan de compliancevereisten voor uw regelgevende behoeften (GDPR, ISO27001, SOC2, etc.) en klanten. In dit artikel verkennen we hoe de antispam, anti-phishing, SPF en DMARC-functies van Office365 uw e-mailgebruik kunnen beschermen en waarom samenwerking met Paradigm Security uw beveiligingspositie kan optimaliseren.

Waarom E-mailbeveiliging Cruciaal Is

E-mailbeveiliging is essentieel om uw informatie te beschermen, bedrijfscontinuïteit te waarborgen en de reputatie van uw organisatie te handhaven.

E-mail is de gemakkelijkste manier om informatie en documenten binnen uw organisatie en met uw externe partners te delen. Cybercriminelen maken vaak gebruik van e-mailkwetsbaarheden om geheime informatie te stelen of de inhoud van e-mails te wijzigen om fraude te plegen, waardoor robuuste e-mailbeveiligingsmaatregelen onmisbaar zijn.

Office365 Antispam Functies

Office365 biedt krachtige antispam-functies die helpen ongewenste en kwaadaardige e-mails te filteren voordat ze uw inbox bereiken. Zo werkt het:

Geavanceerde Filters: Office365 gebruikt geavanceerde algoritmen om spammails te detecteren en te blokkeren.

Real-time Dreigingsgegevens: Door gebruik te maken van Microsofts uitgebreide datanetwerk, werkt Office365 zijn spamfilters in real-time bij om opkomende bedreigingen te bestrijden.

Gebruikerscontrole: Beheerders kunnen spamfilterregels aanpassen aan de specifieke behoeften van hun organisatie.

Door gebruik te maken van deze functies kunnen organisaties de hoeveelheid spam drastisch verminderen, waardoor afleidingen en potentiële beveiligingsrisico’s worden geminimaliseerd.

Office365 Anti-phishing Functies

Phishing-aanvallen zijn ontworpen om ontvangers te misleiden gevoelige informatie vrij te geven. De anti-phishing functies van Office365 bieden robuuste bescherming:

AI-aangedreven Detectie: Machine learning-algoritmen identificeren en blokkeren phishingpogingen.

Imitatiebescherming: Detecteert en verhelpt pogingen van aanvallers om vertrouwde contacten te imiteren.

Veilige Links: Herschrijft URL’s in e-mails om gebruikers door Office365’s veilige browse-service te leiden, die kwaadaardige links in real-time controleert.

Deze functies helpen phishing-aanvallen te voorkomen en de gevoelige gegevens van uw organisatie te beschermen.

Wat is SPF en hoe kunt u ervan profiteren?

SPF (Sender Policy Framework) is een protocol dat specificeert welke mailservers e-mails mogen verzenden namens uw domein. SPF helpt e-mailspoofing te voorkomen, waardoor alleen geautoriseerde servers e-mails kunnen verzenden vanaf uw domein.

Met correct geconfigureerde SPF kunnen cybercriminelen zich niet voordoen als uw organisatie om uw collega’s en klanten te misleiden.

Zo implementeert u SPF in Office365:

 1. Configureer DNS Records: Voeg een SPF-record toe aan de DNS-instellingen van uw domein, waarin de mailservers van Office365 worden gespecificeerd.
 2. Valideer en Monitor: Gebruik Office365-tools om uw SPF-instelling te valideren en e-mailverkeer op naleving te monitoren.

DKIM Gebruiken

DKIM (DomainKeys Identified Mail) voegt een digitale handtekening toe aan uw e-mails om te verifiëren dat de e-mailinhoud tijdens het transport niet is gewijzigd. Zo stelt u DKIM in Office365 in:

 • Genereer DKIM Sleutels: Office365 genereert DKIM-sleutels voor uw domein.
 • Update DNS Records: Publiceer de DKIM publieke sleutel in de DNS-records van uw domein.
 • DKIM Activeren: Activeer DKIM-ondertekening in het Office365-beheercentrum.

DMARC Gebruiken

DMARC (Domain-based Message Authentication Reporting & Conformance) bouwt voort op SPF en DKIM om uitgebreide e-mailbeveiliging te bieden.

Het helpt u in wezen automatisch actie te ondernemen tegen e-mails met mislukte SPF- en DKIM-controles en biedt monitoringmogelijkheden.

Zo stelt u DMARC in Office365 in:

 1. Publiceer een DMARC Record: Maak een DMARC-record in uw DNS om e-mailontvangers te instrueren hoe om te gaan met e-mails die SPF- of DKIM-controles niet doorstaan.
 2. Beleidshandhaving: Begin met een monitoringsbeleid (p=none) en ga geleidelijk over naar een strenger beleid (p=quarantaine of p= reject) naarmate u meer vertrouwen krijgt.
 3. Analyseer Rapporten: Gebruik de DMARC-rapporten van Office365 om e-mailverkeer te begrijpen en potentiële problemen te identificeren.

DMARC helpt niet alleen legitieme e-mails te authenticeren, maar biedt ook waardevolle inzichten via de rapportagefunctie.

Waarom Kiezen Voor Paradigm Security Voor Uw E-mailbeveiliging

Door gebruik te maken van de antispam-, anti-phishing-, SPF- en DMARC-functies van Office365 kunnen organisaties hun e-mailbeveiliging aanzienlijk verbeteren. Om echter maximaal te profiteren van deze voordelen is deskundige implementatie en beheer cruciaal, omdat deze e-mailbeveiligingsfuncties complex kunnen zijn. Paradigm Security biedt de expertise en ondersteuning die nodig is om uw e-mailcommunicatie effectief te beschermen.

Dit zijn de punten waarop de adviesdiensten van Paradigm Security het verschil kunnen maken:

 • Expertise: Ons team van cybersecurity-experts zorgt voor optimale configuratie en beheer van Office365-beveiligingsfuncties.
 • Aangepaste Oplossingen: We passen onze diensten aan om aan uw specifieke behoeften te voldoen en zorgen voor uitgebreide bescherming.
 • Continue Ondersteuning: We bieden doorlopende ondersteuning en monitoring om ons aan te passen aan evoluerende bedreigingen.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze diensten en hoe we de e-mailinfrastructuur van uw organisatie kunnen beveiligen.